Składniki

Ser ricotta
250g
Skyr waniliowy
150g
Jajko
1 sztuka
Biszkopty
45g
Dowolne owoce na polewę (u mnie borówki)
150g
Cukier pudrer lub erytrytol
1 duża łyżka lub 50g

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 470
Ilość białka: 33g
Ilość węglowodanów: 38g
Ilość tłuszczy: 20g

Sposób przygotowania

Jajko z cukrem ucieramy przez 5 minut.
Następnie zmniejszamy obroty i dalej ucierając, stopniowo dodajemy ricottę, a później skyr waniliowy.
W naczyniu układamy na dnie biszkopty, następnie masę serową i na koniec kolejną porcję biszkoptów.
Miksujemy dowolne owoce na polewę i delikatnie przekładamy je na sam wierzch naszego deseru.
Odkładamy do lodówki, do zastygnięcia na ok 4h.

Zobacz też

SPRAWDŹ CO MOŻESZ ZNALEŹĆ DLA SIEBIE

Fit serniczek owocowy