Składniki

Ciecierzyca w zalewie ze słoika
215g (masa po odsączeniu)
Cebula
mały kawałek (1/5 sztuki)
Majonez zwykły lub roślinny
1,5 łyżki
Musztarda horčice (ja użyłam firmy develey)
1 łyżka
Sól
Pieprz
Ogórki kiszone
do podania
Bajgiel
do podania

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 663
Ilość białka: 17g
Ilość węglowodanów: 43g
Ilość tłuszczy: 45g

Sposób przygotowania

Wylewamy ciecierzycę na sitko i przepłukujemy wodą. Zalewę możecie sobie przelać i zostawić do innych dań (wersja wege).
Kroimy cebulę na kawałki.
Dodajemy do blendera- cebulę, majonez, musztardę i ciecierzycę. Posypujemy solą i pieprzem- blendujemy na gładką masę.
Ja uwielbiam podane na bajglu z wraz z plastrami ogórka kiszonego.

Zobacz też

SPRAWDŹ CO MOŻESZ ZNALEŹĆ DLA SIEBIE

Hummus z majonezem